§TAVINKO¦ գինու գործարանի և կոնյակի գործարանը հիմնադրվել է 02.02.2002 թ. և 2003 թվականից սկսած մթերում է խաղող և արտադրում բարձրորակ հայկական կոնյակ սկսած 2003թ․-ից։ 2007 թ․ մայիսի 9-ին գործարանի դարպասներից դուրս եկավ կոնյակների առաջին խմբաքանակը։ Շատ խորհրդանշական է, որ մեր առաջին արտադրանքը հենց «ՏԵՐՐԱ ԱՐՄԵՆԱ» -ն էր:
Քանի որ հենց էր անվանել մեծն Լեոնարդո Դա Վինչին հայկական հողի մուգ դեղին կամ բաց շագանակագույն գույնը։
Գործարանն ունի դասական տեխնոլոգիայով հայկական կոնյակի արտադրության համար անհրաժեշտ ամեն ինչ ՝ խաղող ստանալուց մինչև այս հոյակապ ըմպելիքը տարայի մեջ շշալցնելը:
Գործարանը կառուցվել է Արարատյան դաշտի սրտում ՝ բիբլիական Արարատ լեռան ստորոտում: Տեղական պայմանները պարզապես կատարյալ են կոնյակ արտադրելու խաղողի սորտերի մշակման համար: Խաղողի որթատունկերը աճում են հոյակապ հողերի վրա, իսկ արևը փայլում է տարեկան շուրջ 300 օր: Կարելի է ասել, որ տեղական խաղողը ավելի շատ արևի արտադրանք է, քան երկրի:
Մենք երաշխավորում ենք կայուն բարձր որակ և գործընկերների հանդեպ պարտավորությունների ժամանակին կատարում: Մեր հարստությունը նախ և առաջ մեր սեփական խաղողի այգիներն են, որոնցից մենք ձեռք ենք բերում բարձրորակ գինու նյութ և, հետագայում, բարձրորակ կոնյակային սպիրտ:
1. «ТЕРРА АРМЕНА», 2. «АРМЯНСКИЙ КОНЬЯК», 3. «МАРЭ», 4. «АМАРАС», 5. «КАРОТ», 6. «АНМАР», 7. «AMENY»
Հավանաբար հարց է առաջանում ՝ ինչո՞վ է տարբերվում վերը նշված կոնյակները միմյանցից: Կցանկանայի նշել, որ կոնյակի արտադրության բուն գործընթացը ստեղծագործական է, և յուրաքանչյուր մասնագետ ունի իր գաղտնիքները, որոնք դժվարությամբ է կիսում ուրիշների հետ, բայց ընդհանուր առմամբ դրանք տարբերվում են ընդունված խաղողի տեսակից, թորման եղանակից և տևողությունից, պահպանումից (հնեցումից) և այլն:
Անկախ նրանից, թե որքան տարբեր են վերը նշված կոնյակները, նրանց մի ընդհանուր բան կա՝ բոլորը արտադրվում են ըստ հայկական կոնյակի դասական արտադրության տեխնոլոգիայի, որոնց բնորոշ է բարձ որակ, որտեղ ներդրված է հողի հետ աշխատողի ոգին, քրտնաջան աշխատանքը, նրանք ընկերական են ճշմարտությունը փնտրողների հետ:
Մեզ համար կոնյակը ստեղծագործություն է